Wie ben ik - Ronald Gerritsen

Lawyer
Ga naar de inhoud
In 1970 geboren in de gem. Rheden en zoon van Evert & Reini Gerritsen.
Ik ben opgegroeid aan de Wilhelminaweg in Dieren.
In 1997 verhuisde ik naar Doetinchem waar ik als ondernemer heerlijk woon & werk.
Nadat ik in Doesburg op de LTS een metaaltechniek opleiding had afgerond ben ik begonnen met een elektrotechniek opleiding. Elektro of eigenlijk elektronica was altijd al één van mijn hobby's. Mijn ouders hebben dit dan ook in mijn jonge jaren vaak moeten onder vinden. Het pakte helaas voor hun niet altijd even positief uit want zo nieuwgierig als ik was draaide ik alles open en werd alles onderzocht en zo nodig intern getest. Het eind resultaat was dan vaak een Stereo, Platenspeler, Cassettedeck, Radio enz. enz. wat na onderzoek niet geheel vlekkeloos meer functioneerde. Maar de basis van weerstanden, condensators, diodes, relais was gelegd. Tijdens de schoolvakanties werkte ik bij de Gazelle in Dieren en werkte ik samen met mijn vader in de technische dienst. Een betere opleiding dan van je vader met zoveel ervaring kun je niet krijgen. Een baan bij de Gazelle werd mij dan ook in het laatste school jaar al snel aangeboden maar ik had meer met wissel- en gelijkstroom. Na een afgeronde opleiding tot elektromonteur ben ik begonnen bij Osterhus in Dieren welke toen nog gevestigd waren aan de Spoorstraat in oud Dieren. Na de verhuizing van het bedrijf naar Spankeren vond ik het mooi geweest want de toenmalige leiding had duidelijk een andere manier van omgang met personeel dan dat ik gewend was. Via Randstad kwam in bij Electro Hesseling terecht welke toen nog gevestigd waren in Ellecom. Met Pa Hesseling werken was een feest want met mij als eerste uitzendkracht bij Elektro Hesseling vond hij het allemaal even spannend. Samen met hem werkte ik bij de Coöp Bakkerij ( Akkergoud ) in Arnhem welke toen nog gevestigd was in de wijk Klarendal. Dikke stroom kabels van 90 kwadraat moesten worden gelegd wegens uitbreiding van het bedrijf. Daarnaast bezocht ik met hem vele andere bedrijven en particulieren.
Na enige tijd belde Randstad mij op over een vacature bij Rial Beveiliging in Doesburg. Met enige tegen zin ging ik op sollicitatie en ondanks mijn vele eisen werd ik ( helaas ) aangenomen. Helaas zou u denken, maar ja ik had het best naar mijn zin bij Electro Hesseling in Ellecom. S' morgens in de keuken met moeders een kop koffie doen en dan met pa op klus. Tja, het was wel voor tijdelijk maar voor zo lang het zou duren had ik het prima naar mijn zin. Nadat ik mijn gewenste uitwerk periode had uit gewerkt, want je laat iemand niet zomaar barsten ben ik na wat gesprekken met Dhr. H. Aalderink in 1989 begonnen bij Rial Beveiliging. De opgedane kennis in elektronica kwam mij prima van pas en ik leerde snel met als gevolgd dat ik snel van hulp monteur, zelfstandig monteur werd. Vele tevreden klanten volgende tot dat............. Bij Pelgrim in Gaanderen moest een groot beveiliging project worden gemaakt welke werd toe vertrouwd aan de jongste monteur..... IK. Vele weken heb ik daar gelopen voor de aanleg van een groot beveiligingssysteem. Ik had uitstekende contacten met mijn contactpersoon welke erg op mijn gesteld was. Op de dag van oplevering had ik eind van de middag nog een monteurs vergadering staan waarbij ik aanwezig moest zijn. Opleveringen lopen altijd uit en te laat kwam ik de vergaderzaal binnen met aan kop van de tafel onze directeur dhr. H. Aalderink. Bij binnenkomst vloog hij van zijn stoel en brulde hij naar mij of IK bij Pelgrim aan het werk was. Tja, en daar sta je dan als broekie van 21 jaar in een volle vergaderzaal. Ik kon niets anders zeggen dan dat dat klopte en toen kwam de aap uit de mouw. Mijn contactpersoon van Pelgrim had gebeld en gevraagd naar de directie. Deze had opdracht gekregen om de complimenten aan de monteur door te geven wegens het perfect gelopen project met als gevolg een tweede en derde opdracht in de knip. Het was een mooie tijd, Rial Beveiliging met eigen bewakingsdiensten en eigen meldkamer...... Onverwachts voor ons als personeel werden Rial Beveiliging eind 1993 overgenomen door Lips Beveiliging uit Dordrecht.
Na een zeer moeizame start begon ik mijn draai te vinden en werd ik van monteur, planner, werkvoorbereider uiteindelijk installatiecoödinator. Mijn oudere collega's kwamen onder mij te vallen wat mij in het begin wel aan het denken zette. Niet alleen collega's maar in vrije tijd ook vrienden en hoe ga je dit gescheiden houden was mijn vraag. Directie had het volste vertrouwen in mij en gelukkig pakte het allemaal goed uit en ging het me voor de wind.
In 1992 had ik eens een computer aangeschaft en tja naast de hele avond internetten kost zo iets alleen maar geld kwam ik achter. Dit kon anders bedacht ik me zelf en ik bedacht me een manier om via internet wat bij te gaan verdienen. Alleen één probleem, geen kennis van computers laat staan van website en webshops. Toch schafte ik een software pakket aan en registreerde ik www.gadgetsshop.nl waarmee ik eens ging experimenteren. Vele mensen hadden zo iets van Gedgets, gadges wat is dat in vredesnaam voor een woord. Een paar weken na mijn start begon de Veronica gids met een gadgets pagina en ineens wist iedereen van het bestaan van de naam. Ondanks de webshop nog verre van klaar was en ik nog alles lang niet onder de knie had kreeg ik warempel een bestelling binnen van ABC hekwerken uit Dieren. Ik vergeet het nooit meer, servettenhouders van Coca Cola was mijn eerste bestelling. De schrik schoot mij in mijn schoenen want er was een bestelling en nu....... Al doende leert men en ook ik raakte vertrouwd met computers en websites. Vele kwamen bij mij langs met problemen welke ik vervolgens mocht oplossen. Naast mijn baan als projectleider bij het omgedoopte Lips Beveiliging naar Chubb Security had ik in eens een eigen bedrijf.
Oja, ik werkte ook nog steeds als projectleider bij het omgedoopte Chubb Security naar Chubb a UTC fire en security company. Rial Beveiliging bleef altijd door mij hoofd spelen want het was het bedrijf waar ik ooit als broekie begonnen was. 2005 was helaas het laatste jaar van Rial Bewaking wat mij aan het denken zette. Mijn huidige werkgever veranderde van naam en vestigingsplaats onder tussen vaker dan mijn jaar opgaaf. Na vele naamswijzigen, samenvoegingen, reorganisaties enz. enz. begon de lol van mij en mijn klantenkring er vanaf te gaan. In 2012 werd er ons weer een verhuizing mede gedeeld en wel naar Apeldoorn. Dat zou mij zoveel reistijd en onkosten met zich gaan mee brengen dat ik langzaam eens wat begon voor te bereiden. Werkvoorbereider / projectleider in spé, daar had ik wel ervaring in en een wens van mij kwam in vervulling.
Rial Beveiliging was niet meer geregistreerd dus op naar de KvK om daar de zaakjes vast te laten leggen. In augustus 2012 heb ik na 23 jaar trouwe dienst afscheid genomen van het oude Chubb Varel wat op dat moment Ajax Chubb Varel heette.
Januari 2013 ben ik begonnen met Rial Installatie Techniek en Rial Beveiliging waarmee ik nu oude maar ook nieuw klanten mee bedien van A tot Z. Tijd voor een normale opstart kreeg ik niet want opdrachtgevers stonden te wachten wanneer opdrachten zouden worden uitgevoerd. Een vliegende start, een hoop stress maar ik ben ze achteraf allemaal dankbaar dat ze mij dit gunde. In het leven is het geven en nemen en dat was waar Rial vroeger ook groot mee geworden is. Eerlijk zaken doen en tevreden klanten dat is waar het om draait in een gezond bedrijf. Op dit moment gaat het goed met Rial alleen The Gadgets Shop...... Wegens drukte heb ik mijn kindje even op een laag pitje gezet want service en tevreden klanten is waar het bij mij om draait. In 2019 heb ik helaas toch The Gadgets Shop moeten overdragen want mijn werkdagen zijn gemiddeld meer dan 16 uur en daar zag ik voorlopig nog geen verandering in komen. Het was een moeilijk besluit want met The Gadgets Shop is het allemaal begonnen. Af en toe moet je moeilijke keuzes maken en aan je eigen gezondheid denken. Mijn hobby blijft immers elektronica en wat mijn ogen zien maken mijn handen dus was de keuze voor Rial niet zo moeilijk. Sinds 2017 werk ik samen met mijn oud Chubb collega & goede vriend Ron waardoor we al onze krachten en kennis van meer dan 30 jaar konden bundelen. In 2019 is Hanno aan het team toegevoegd om grote projecten soepeler te laten verlopen en flexibeler te worden qua planning. Met 3 man sterk zijn we nu en onze klantenkring groeit enorm maar we houden ons vast aan de oude tijd van Rial. Persoonlijk contact en kleinschalig blijft bij ons het belangrijkste, en dat zal nooit veranderen.
Gelukkig heb ik een schat van een vrouw ( Martine ) die me help waar nodig en we zijn beide gek op de natuur. Dus naast mijn drukke job als Willy Wortel en haar drukke job als rekenwonder proberen wij te genieten van het leven. Helaas zonder kinderen, maar dat geeft ons wel de vrijheid om te doen en te gaan wanneer we willen. Lekker genieten van de scharse vrije tijd in ons drukke leven in binnen- en buitenland.

Als laatste wil ik via deze weg toch even alle opdrachtgevers ( zie onze website ) van Rial Installatie Techniek en Rial Beveiliging erg bedanken voor de steun en het vertrouwen in het nieuwe "RIAL".
Zonder jullie was dit nooit gelukt. BEDANKT !!
Designed by Rial ICT Design.al IT Design.
Copyright © 2022 Ronald Gerritsen.nl
Terug naar de inhoud